U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

De huur betalen

De huurprijs
In de huurovereenkomst staat de huurprijs die geldt op het moment dat de huurovereenkomst wordt gesloten. In de meeste gevallen bestaat de huur uit twee delen; de netto huur (ook wel kale huur genoemd) en de bijkomende kosten. Samen is dit de huur die u maandelijks betaalt. Verandert de huurprijs door de jaarlijkse huurverhoging in juli of om een andere reden, dan krijgt u daarvan bericht. 

U betaalt de huur vooraf
Dat wil zeggen dat u de huur op de eerste dag van de maand betaalt. Wilt u liever op een andere dag van de maand de huur betalen? Neemt u dan contact met ons op.

Betaal automatisch
U betaalt de huur het beste met een automatische incasso. Maak het huurbedrag over op rekeningnummer NL17 BNGH 028.51.14.476. Vermeld ook uw relatiecode. Die vindt u op uw huurovereenkomst en begint met 1300. Wanneer u inlogt op Mijn Prowonen ziet u wat de huidige huurprijs is en kunt u deze ook eenvoudig met iDEAL betalen.

Blijf de huur betalen
Een hoge energierekening of andere onverwachte rekeningen zijn vervelend. Toch is dit geen reden om de huur dan maar niet te betalen. Neem daarom contact op met de energiemaatschappij, de zorgverkeraar of de andere organisatie waar u de rekening van ontvangen heeft. Samen kunt u bespreken hoe u de rekening kunt betalen. Kunt u de huur niet op tijd betalen? Een huurachterstand is moeilijk in te lopen. Blijf daar dan niet mee zitten. Wacht niet, maar neem direct contact met ons op.

Een betalingsregeling aanvragen
Een betalingsregeling voor de achterstand van de huur is mogelijk. Samen met een collega van de afdeling Huurincasso bespreekt u de mogelijkheden en maakt u een betaalafspraak.

Blijf financieel fit!
Heeft u zorgen over het betalen van rekeningen? Dan is de kans groot dat u zich zorgen gaat maken, slechter slaapt, u zich niet goed kan concentreren, prikkelbaar wordt en zelfs lichamelijke klachten krijgt. En dat hoeft echt niet! Neem contact met ons op of kijk op de volgende websites: