U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Terugkopen woning door ProWonen

Heeft u uw woning met Koopgarant of Koopcomfort gekocht? ProWonen koopt uw woning altijd van u terug. We hebben dit bij het sluiten van de koopovereenkomst met elkaar afgesproken.

Afspraak maken
Bent u van plan te verhuizen? Maak dan een afspraak met één van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek krijgt u een uitleg over de terugkoopberekening en vertellen we u over de verdere procedure. Kiest u er voor de terugkoop in gang te zetten, dan vult u dit in op een formulier dat u van ons krijgt. Na ontvangst van het ingevulde formulier geven wij opdracht voor taxatie van de woning.

Taxatie bij Koopgarant
De taxatie bestaat bij Koopgarant uit twee delen: de totale taxatie en een taxatie van verbeteringen die u heeft aangebracht in uw woning. De waardestijging van uw verbeteringen wordt namelijk buiten de waardedeling van de woning gehouden. Deze is volledig voor u. Bij Koopcomfort is er geen sprake van korting en ook niet van waardedeling. De waardestijging is volledig voor u.

Prijsberekening terugkoop
Daarna krijgt u de definitieve prijsberekening van ons. Bij Koopcomfort is de terugkoopprijs gelijk aan de taxatieprijs en is er geen sprake van korting of waardedeling.

En dan?
Vervolgens maken we afspraken over het tekenen van de terugkoopovereenkomst en de overdracht bij de notaris.

Geen terugkoop bij vrije verkoop
Kocht u uw woning via de zogenaamde vrije verkoop (zonder terugkooprecht) dan koopt ProWonen de woning niet van u terug. Neemt u dan contact op met een makelaar voor het ingang zetten van het verkoop traject.