U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Missie & Visie

ProWonen is een organisatie die met haar rechtsvoorgangers al meer dan 100 jaar bestaat. Onze missie is misschien in woorden door al die jaren heen wat aangepast, maar de kern is ongewijzigd gebleven en nog steeds actueel.

Dit is waarom
Het hebben van een thuis is voor ieder mens belangrijk. Het is de plek waar je jezelf kunt zijn, je veilig voelt en tot rust kunt komen. Het vormt de basis om de regie te hebben over je eigen leven en de mogelijkheid om je verder te ontplooien. Voor veel mensen is dit (gelukkig) zo vanzelfsprekend, dat we er niet vaak bij nadenken. Maar dat is het lang niet voor iedereen. En dat is waar wij als sociaal verhuurder in beeld komen. Bij ProWonen zetten we ons in voor het woongeluk van onze huurders. Zij vormen de kern van ons bestaan. Dit doen we door te zorgen voor goede betaalbare woningen en mee te werken aan wijken en dorpen waar iedereen er mag zijn en mensen prettig samenleven. Want ‘een thuis biedt zoveel meer’.
 
Voor deze mensen zijn wij er
We zijn er voor mensen die op eigen kracht niet goed kunnen slagen op de woningmarkt. Een deel van deze mensen heeft hierbij een urgente woonvraag en/of behoefte aan extra ondersteuning. Hier hebben we aandacht voor. We doen dit niet alleen en schakelen andere organisaties in waar dit nodig of logisch is. Onze focus ligt bij de mensen met de laagste inkomens, maar we hebben ook oog voor die mensen die net buiten de boot dreigen te vallen. In gesprek met onze (toekomstige) huurders bespreken we samen wat er nodig en mogelijk is.
 
Hier gaan wij voor
We verhuren betaalbare sociale huurwoningen in de Achterhoek, kwalitatief goed en duurzaam. Prettig wonen in een fijne woonomgeving, ook als er zorg en/of begeleiding nodig is. Dit doen we door in nauw contact te staan met en samen te werken met onze huurders en partners. Hiervoor gaan we (meer) in gesprek met onze huurders en zijn zichtbaar en aanspreekbaar in onze wijken en dorpen. In de periode 2023-2026 richten we ons op 100% thuis, 100% groener en 100% samen.