Huur opzeggen

U kunt de huur van uw woning of garage op iedere dag van de week opzeggen.

Zeg de huur eenvoudig op door in te loggen op MijnProWonen. Of neem contact met ons op. De opzegtermijn is een maand. Deze gaat in op de dag waarop wij uw (telefonische) opzegging hebben ontvangen.

Wat er van uw verwacht wordt voordat u de sleutels inlevert, leest u in de folder Ik ga verhuizen.

Scheiding
Wanneer u uit elkaar gaat, dan moet u veel regelen. Gaat u allebei verhuizen? Zeg dan allebei de huur op. Blijft één van u in de woning wonen, dan zegt degene die vertrekt de huur op. Anders blijft degene die vertrekt mede aansprakelijk voor de woning en de kosten. De ander geeft aan dat hij of zij in de woning achterblijft. De huurovereenkomst gaat dan over op degene die blijft wonen.

De huur opzeggen na overlijden
Is een van uw dierbaren overleden en woonde deze persoon alleen in de huurwoning? Dan zegt u de huur op. Ook dan hoeft u ons alleen maar te bellen. De opzegtermijn is een maand. Meer informatie vindt u in de folder - De huur opzeggen na overlijden.

Ik ga verhuizen. Waar moet ik aan denken?
Bij een verhuizing komt een hoop kijken en uw hoofd zit dan waarschijnlijk al erg vol. Wij helpen graag een handje! Download de verhuischecklist via de button onderaan deze pagina.